Spitskool met gemarineerde karbonade

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 eetlepels margarine
  • 4 plakjes ontbijtspek, in reepjes
  • 400 g spitskool, in reepjes
  • mespunt nootmuskaat
  • stokbrood, voor erbij

Bereiden

Breek de eieren in een kom en roer er 2 eetlepels Boursin Cuisine door. Bestrooi de karbonades met peper en zout en wentel ze door de bloem. Doop ze in het ei-Boursinmengsel en leg ze in de gesnipperde uien zodat er stukjes ui om het vlees zitten. Verwarm de margarine en een koekenpan en bak de karbonades bruin en gaar in de margarine.

Verwarm een wok en bak hierin het spek 2 minuten. Voeg de koolreepjes toe en bak nog 2 minuten door. Voeg de rest van Boursin Cuisine toe en de nootmuskaat toe en laat het geheel afgedekt 10 minuten op laag vuur stoven. Serveer met de karbonades en stokbrood.

Bron

Het recept 'Spitskool met gemarineerde karbonade' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Spitskool recept tips

Reacties op dit recept

  • yvonneIk ga dit zeker maken van de week lijkt me erg lekker.

    reageren