Gestoofde spruitjes met gehakt en krieltjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 400 g kleine gehaktballetjes
  • 400 g kleine panklare spruitjes
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en schep ze op een bord. Bak de gehaktballetjes in het spekvet in 3 minuten rondom bruin. Voeg de spruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de krieltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht nog 3 minuten. Roer de room en spekjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de peterselie erover.

Kookboek

Het recept 'Gestoofde spruitjes met gehakt en krieltjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Snel

diverse auteurs

Heb je een keer weinig tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Dit handige kookboek geeft recepten die in 5, 10 of 15 minuten te bereiden... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (39 stemmen)

Spruitjes recept tips

Reacties op dit recept

  • MarijkeErg lekker, ook de kinderen konden het waarderen en aten zonder mopperen hun bord leeg.

    reageren

  • moniqueLekker ...alleen mijn dochter vondt het niet echt lekker!

    reageren

  • joyceIk dacht: geef spruitjes weer een kans. Laat ik deze proberen. Met de slagroom en de zoute spekjes is het echt supernietteversmaden lekker. Erg makkelijk; een TIEN en ook de volgende dag nog overheerlijk van gegeten met mijn ouders, die ook enthousiast waren.

    reageren

  • dickHeerlijk en ik mag graag met spruitjes variëren. Ik zou alleen de zin "naar smaak peper en zout toevoegen" 1 NIET DOEN, 2 we krijgen al genoeg zout binnen, probeer een paar andere kruidensmaken!

    reageren

  • MyriamLekker wel, zeker. Wel een opmerking: bereiden in 15 minuten, met 0 minuten voorbereiding? Dat lukt natuurlijk nooit, tenzij je spruiten uit een zak en kant en klare gehaktballetjes koopt...

    reageren

  • BiancaVerschrikkelijk lekker! Mijn jongste gruwelde al bij het woord spruiten, maar sinds dit recept? Elke week eten we spruiten.

    reageren

  • EliëtteGeweldig!

    reageren

  • EstherGa het maken, ben benieuwd of mijn kids het "zo" wel lekker vinden!

    reageren

  • HylkeMet voorgekookte aardappels en voorgekookte spruitjes wordt er flink op tijd 'bezuinigd'. Zo heb ik ook een recept voor een stoofschotel... in 5 minuten klaar.

    reageren

  • HansErg lekker. Voor mezelf als lunchhap gemaakt omdat het gezin bij voorbaat al lange tanden trok. Zij hebben liever doorgekookte spruiten. Ik heb zelf nog een sjalotje en een klein gesneden tomaat toegevoegd. Dat maakt het nog lekkerder.

    reageren