Kip in cava

  • 10 porties
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Spaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 2 bollen knoflook, gehalveerd
  • 150 ml cava
  • 50 ml olijfolie

Bereiden

Leg de kipfilet in een ovenschaal. Leg er de knoflook bij en bestrooi met peper en zout. Schenk er de cava en de olijfolie over.

Dek de schaal af en zet hem 30 minuten in een oven van 160 °C.

Verwijder het deksel en bak de stukjes kipfilet onder de grill krokant en bruin.

Knijp de knoflook uit en schep dit door de kip. Serveer in kleine schaaltjes.

Kookboek

Het recept 'Kip in cava' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas!

Jessica Verbruggen

Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Kip oven recept tips

Reacties op dit recept

  • seldaKan iemand mij vertellen wat cava is? Alvast bedankt.

    reageren

  • RenéSpaanse Champagne

    reageren