Geroerbakte kipfilet met sesam en honing

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 theelepel sesamolie
  • 1½ eetlepel plantaardige olie
  • 500 g kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1½ eetlepel geraspte gemberwortel
  • 3 lente-uitjes, in stukjes van 4 cm gesneden
  • 1 stronk Chinese broccoli, grof gesneden
  • ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 1½ eetlepel oestersaus
  • 2-3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel maïzena
  • 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • vers korianderblad, voor garneren
  • gestoomde rijst, voor erbij

Bereiden

Verhit de sesam- en plantaardige olie in een wok en roerbak de kipreepjes op hoog vuur goudbruin. Voeg de gember en lente-ui toe en 2 minuten later de broccoli. Voeg 2 eetlepels water toe en blijf roerbakken tot de groente slinkt.

Meng in een kom het vijfkruidenpoeder, sojasaus, oestersaus, honing en maïzena. Giet deze saus bij de kip in de wok en laat het op hoog vuur binden onder voortdurend roeren.

Neem de wok van het vuur en meng het sesamzaad door het gerecht. Garneer het met korianderblad en serveer direct met gestoomde rijst.

Kookboek

Het recept 'Geroerbakte kipfilet met sesam en honing' is afkomstig uit het kookboek...

Basisboek Aziatisch

Jody Vassallo & Emily Ezekiel

Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!