Bami met rundvlees, shiitake en paksoi

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

bevat per portie

  • 425 kcal
  • 28 g eiwit
  • 11 g vet
  • 55 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • 250 g bieflapjes, in reepjes
  • 2 rode uien, in partjes
  • 200 g shiitake, in plakken
  • 1 struik paksoi, in grove repen
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels korianderblaadjes

Bereiden

Laat de mie in een pan met ruim kokend water ca. 4 minuten wellen en daarna in een vergiet uitlekken.

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, peper en gember even aan. Schep het vlees erdoor en roerbak het op hoog vuur snel bruin. Schep de reepjes vlees op een bord.

Bak in het bakvet de ui en de shiitake al omscheppend ca. 1 minuut op hoog vuur. Schep dan de paksoi erdoor en roerbak de groente nog ca. 2 minuten. Voeg 50 ml water met de oestersaus en sojasaus toe en laat de groente afgedekt in nog 3 minuten beetgaar worden.

Schep de mie en het vlees erdoor en warm het geheel al omscheppend nog even door. Breng het gerecht op smaak met sojasaus. Schep de mie in vier wijde kommen en strooi de koriander erover.

Bron

Het recept 'Bami met rundvlees, shiitake en paksoi' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: beats1 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Bami recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!