okoko receptenreceptpastacannellonicannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 1:15
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.4
    obv 35 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 courgettes, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g spinazie, gehakt
  • 250 g ricotta
  • 100 g fijngeraspte mozzarella
  • 2 eetlepels verse gemengde kruiden (peterselie, oregano, marjolein)
  • 12 dikke cannelloni
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 geraspte Parmezaanse kaas
  • geraspte nootmuskaat
  • voor de tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes (blik)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en de knoflook toe en bak alles nog eens 3 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken, doe je de ricotta, mozzarella, nootmuskaat en gemengde kruiden in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes met sap toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 minuten pruttelen, tot hij indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Dompel de cannelloni - in kleine porties - 3 minuten onder in ruim kokend water met wat zout. Houd ze niet langer dan 3 minuten in het water, zodat ze stevig blijven en bij het vullen niet scheuren. Leg ze te drogen op een schone theedoek en laat ze afkoelen.

Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de cannelloni met behulp van een lepel met het groente-kaasmengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus erover.

Klop de crème fraîche en de Parmezaanse kaas luchtig door elkaar en schep dit mengsel over de cannelloni. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt. Laat het gerecht dan nog 10 minuten staan: je kunt de cannelloni dan makkelijker serveren.

Kookboek

Het recept 'Cannelloni met ricotta en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Basic pasta van Jody Vassallo

Basic pasta

Jody Vassallo

Alles wat je wilt weten over het bereiden van verse pasta. Een bloemlezing van sauzen en pesto. Meer dan 80 recepten - eenvoudig en snel te bereiden. Verrassend... lees verder

© Terra Lannoo. Receptfotografie door Deirdre Rooney.

reacties op dit recept

  • marcella Het was heerlijk! Misschien ietsjes flauw maar dat kan met wat meer knoflook en kruiden worden opgelost.
  • Marleen Het was erg lekker, inderdaad goed kruiden! Ik heb bij het spinazie-ricotta sausje nog geroosterde pijnboompitten gedaan, lekker extraatje.
  • Babette Super lekker, wat meer knoflook en genoeg kruiden bijgedaan, maar echt een aanrader!
  • Ruben Erg lekker, maar zonder extra kruiden is het wat wat flauw. Laurier maakt het compleet, naast dubbel zoveel knoflook.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

  • Kookboek Ceviche

    Ceviche

    Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet... bekijk 'Ceviche'

  • Kookboek Soep simpel

    Soep simpel

    Verras met zelfgemaakte soep! Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om... bekijk 'Soep simpel'

bekijk alle kookboeken