Penne met gegrilde tonijn, avocado, tomaat en pijnboompitten

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 300 g geribbelde penne (penne rigate)
  • 4 tonijnsteaks van ca. 100 g, in repen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rijpe avocado, geschild, in plakjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Bereiden

Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Bestrooi intussen de tonijn met zout en peper en bak ze in een met olie ingevette grillpan in 4-6 minuten rondom bruin (en van binnen rosé).

Meng de avocado, tomaat en pijnboom­pitten door de pasta en verdeel deze over vier borden. Leg de tonijn erop.

Kookboek

Het recept 'Penne met gegrilde tonijn, avocado, tomaat en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Pasta & pizza

diverse auteurs

Bijna iedereen vindt een lekkere pasta of pizza onweerstaanbaar. 'Kook ook - Pasta & Pizza' bevat 50 superrecepten om eindeloos mee te variëren. Van helemaal zelf... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!