Penne met gegrilde tonijn, avocado, tomaat en pijnboompitten
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 300 g geribbelde penne (penne rigate)
- 4 tonijnsteaks van ca. 100 g, in repen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rijpe avocado, geschild, in plakjes
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Bestrooi intussen de tonijn met zout en peper en bak ze in een met olie ingevette grillpan in 4-6 minuten rondom bruin (en van binnen rosé).
Meng de avocado, tomaat en pijnboompitten door de pasta en verdeel deze over vier borden. Leg de tonijn erop.
Kookboek
Het recept 'Penne met gegrilde tonijn, avocado, tomaat en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Pasta & pizza
diverse auteurs
Bijna iedereen vindt een lekkere pasta of pizza onweerstaanbaar. 'Kook ook - Pasta & Pizza' bevat 50 superrecepten om eindeloos mee te variëren. Van helemaal zelf... lees verder
© Inmerc