Penne met zalm en broccoli uit de oven

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 650 kcal

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate
  • 300 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 blikken (rode) zalm van ca. 200 g
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 200 g hüttenkäse
  • 2-3 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 75 g geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten. Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

Variatietip

Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de hüttenkäse door een kruidige tomatensaus. Vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.

Bron

Het recept 'Penne met zalm en broccoli uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • NellieZo simpel en zo ontzettend lekker. Ik heb kleine doormidden gesneden romatomaatjes genomen, die zijn nu eenmaal veel smakelijker dan gewone tomaat.

    reageren

  • evelienHeel makkelijk klaar te maken en overheerlijk!!

    reageren