Spaghetti alla puttanesca

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 kleine rode peper, in kleine stukjes
  • 6 ansjovisfilets, fijngeprakt
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano of ¼ theelepel gedroogde oregano
  • 100 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 1 eetlepel kappertjes, zo nodig kleingesneden
  • 400 g spaghetti

Bereiden

Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de ui, het knoflook en de pepers ca. 6 minuten tot de ui glazig is. Doe de ansjovis erbij en roer alles goed door.

Doe de tomaten, de oregano, de olijven en de kappertjes erbij en breng alles aan de kook. Zet het vuur zachter, breng op smaak en laat zachtjes doorkoken.

Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met wat zout al dente. Giet de spaghetti af, roer hem goed door de saus heen en serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti alla puttanesca' is afkomstig uit het kookboek...

Smakelijk Italië

Sophie Braimbridge & Jo Glynn

'Smakelijk Italië' neemt je mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • JoanLekker en gemakkelijk recept. Ik heb een blikje ansjovis op oliebasis gebruikt. Olie heb ik volledig door de saus gedaan. Iets meer knoflook gebruikt dan in het recept staat aangegeven.

    reageren