Spaghetti met pesto

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • handjevol basilicumblaadjes
  • 25 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Kook de spaghetti beetgaar in een pan met kokend water en zout. Controleer de gaarheid van de pasta ongeveer 1 minuut voor het einde van de kooktijd die op de verpakking staat.

Maal alle overige ingrediënten met 1 theelepel zeezout met een staafmixer fijn tot een dikke pesto.

Giet de spaghetti af en meng de pesto erdoor. Verdeel de spaghetti over vier diepe borden en serveer direct.

Extra benodigd

Staafmixer

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • MarciaJa, dit is erg lekker natuurlijk, maar ik maak de pesto wat minder fijn : de blaadjes grof hakken, de pijnboompitten roosteren en ook niet al te fijn maken in de vijzel (met het zeezout). De knoflook pers ik wel uit trouwens. Dan krullen schaven van de kaas (parmezaan of pecorino). Probeer maar eens ! Oja, en erbij een tomatensalade (vvor de smaak èn de kleur).

    reageren