Spaghetti met tomatensaus

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel lichte basterdsuiker
  • 1-2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 400 g spaghetti
  • 10 blaadjes vers basilicum, in stukjes gescheurd
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Doe de tomatenblokjes in een pan en voeg de suiker en de gekneusde knoflook toe. Breng de tomaten aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 40 minuten op heel laag vuur sudderen. Roer af en toe met een houten lepel.

Breng als je saus bijna klaar is een grote pan met water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

Haal de tomatensaus van het vuur en roer het basilicum met de olie door de saus.

Schenk of schep de saus voorzichtig over de spaghetti heen, meng door elkaar en dien meteen op.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel voor Kinderen

diverse auteurs

De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? 'De Zilveren Lepel voor Kinderen' staat vol... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!