okoko receptenreceptrijstpaellapaella met kip, mosselen en garnalen

Paella met kip, mosselen en garnalen

Paella met kip, mosselen en garnalen
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.7
    obv 26 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vis
  • Spaans

Ingrediënten

  • 1½ liter kippenbouillon (tablet)
  • 1 envelopje saffraan
  • 8 kleine kippenpootjes (tv-sticks of borrelpootjes)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 300 g snijbonen, in stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 600 g paellarijst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt
  • 300 g doperwten (diepvries, biologisch, ontdooid)
  • 24 mosselen, zonder schelp
  • 350 g grote garnalen (gepeld)
  • handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 3 citroenen, in partjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwarm de kippenbouillon, los de saffraan hierin op en houd warm op heel laag vuur.

Bestrooi de kippenpootjes met wat peper en zout, doe in een ovenschaal en zet die ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Fruit de uien, knoflook en rode peper in een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg de snijbonen, paprikablokjes en rijst toe en schep goed om tot de rijst glazig is. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed door.

Schenk de bouillon erbij, zodat dat de rijst net onder staat. Voeg de doperwten en mosselen toe en laat de rijst in ongeveer 20 minuten bijna gaar worden. Roer regelmatig goed om.

Voeg de garnalen en de kippenpoten uit de oven toe en roer goed om. Laat door en door warm worden; de garnalen moeten net gaar zijn.

Haal de pan van het vuur, zet meteen op tafel en bestrooi de paella met de peterselie. Geef de citroenpartjes er los bij.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Paellapan of grote hapjespan

Kookboek

Het recept 'Paella met kip, mosselen en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Nieuwe hoge hakken in de keuken van Petra de Hamer & Tal Maes

Nieuwe hoge hakken in de keuken

Petra de Hamer & Tal Maes

In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder

© Mo'Media.

reacties op dit recept

  • Peter Mijn Spaansde vrienden vertellen mij dat er geen knoflook in de paella mag (een van de weinige Spaande recepten zonder!). De reden is dat rijst papperig wordt als het tezamen met knoflook wordt gekookt.
  • astrid en wat doen we met de doperwten?
  • Johanna Wees creatief doe er zelf iets bij wat je zelf lekker vindt.
  • ria Mijn pealla is papperig, hoe komt dit? En hoe kan ik het opwarmen de volgende dag?
  • Pee Roeren in een paella is als vloeken in de kerk!

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken