Paella met kip, mosselen en garnalen

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1½ liter kippenbouillon (tablet)
  • 1 envelopje saffraan
  • 8 kleine kippenpootjes (tv-sticks of borrelpootjes)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 300 g snijbonen, in stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 600 g paellarijst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt
  • 300 g doperwten (diepvries, biologisch, ontdooid)
  • 24 mosselen, zonder schelp
  • 350 g grote garnalen (gepeld)
  • handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 3 citroenen, in partjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwarm de kippenbouillon, los de saffraan hierin op en houd warm op heel laag vuur.

Bestrooi de kippenpootjes met wat peper en zout, doe in een ovenschaal en zet die ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Fruit de uien, knoflook en rode peper in een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg de snijbonen, paprikablokjes en rijst toe en schep goed om tot de rijst glazig is. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed door.

Schenk de bouillon erbij, zodat dat de rijst net onder staat. Voeg de doperwten en mosselen toe en laat de rijst in ongeveer 20 minuten bijna gaar worden. Roer regelmatig goed om.

Voeg de garnalen en de kippenpoten uit de oven toe en roer goed om. Laat door en door warm worden; de garnalen moeten net gaar zijn.

Haal de pan van het vuur, zet meteen op tafel en bestrooi de paella met de peterselie. Geef de citroenpartjes er los bij.

Extra benodigd

Paellapan of grote hapjespan

Kookboek

Het recept 'Paella met kip, mosselen en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Nieuwe hoge hakken in de keuken

Petra de Hamer & Tal Maes

In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (32 stemmen)

Paella recept tips

Reacties op dit recept

  • PeterMijn Spaanse vrienden vertellen mij dat er geen knoflook in de paella mag (een van de weinige Spaanse recepten zonder!). De reden is dat rijst papperig wordt als het tezamen met knoflook wordt gekookt.

    • SommelierramonKwestie van knoflook ietsje fruiten vooraf en dan erin. Ik heb in Spanje gekookt en ook leren koken en die weten daar echt ook niet alles omdat het vaak traditie is. En dan nog meestal streekgebonden. Italianen hebben dat ook. Wij objectieve platlanders kunnen ons gewoon intercultureel van allerlei technieken en methoden bedienen als het gerecht er lekker door wordt!

    reageren

  • astridEn wat doen we met de doperwten?

    • José"Voeg de doperwten en mosselen toe..."

    reageren

  • JohannaWees creatief, doe er zelf iets bij wat je zelf lekker vindt.

    reageren

  • riaMijn paella is papperig, hoe komt dit? En hoe kan ik het opwarmen de volgende dag?

    reageren

  • PeeRoeren in een paella is als vloeken in de kerk!

    • MennoZodra de bouillon is toegevoegd wordt de paella NOOIT omgeroerd...!

    • SommelierramonWij koks zeggen: gewoon lekker wel roeren, ondanks dat het niet zo hoort vanuit traditioneel gebruik. Het bevordert smaak en cuisson van de paella. Hoeft ook niet persé in een platte paellapan.

    reageren