okoko receptenreceptrijstrisottorisotto met asperges en garnalen van tana ramsay

Risotto met asperges en garnalen van Tana Ramsay

Risotto met asperges en garnalen van Tana Ramsay
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.7
    obv 20 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vis
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 200 g grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 1 l kippenbouillon, zelfgemaakt of van 2 blokjes
  • 100 g ongezouten boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 g verse groene asperges, ingekort tot ca. 10 cm, snijd daar stukjes van 1 cm van, maar houd de puntjes apart
  • 225 g arboriorijst (risottorijst)
  • 200 ml witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Voorbereiden

Haal voordat je begint te koken de garnalen uit de koelkast en leg ze op een bord, zodat ze op kamertemperatuur komen.

Bereiden

Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag.

Smelt de boter in een grote hapjespan en voeg de uien en knoflook toe. Fruit ze 5 minuten tot de uien zacht maar niet verkleurd zijn.

Voeg de stukjes asperges toe (de puntjes nog niet) en bak ze ca. 1 minuut mee. Doe de rijst erbij en blijf roeren tot de korrels glazig worden.

Schenk de wijn erbij en zet het vuur hoger tot de wijn vrijwel is verdampt.

Zet het vuur lager en voeg een soepopscheplepel bouillon toe. Laat de rijst de bouillon absorberen en voeg dan pas nog een soepopscheplepel toe. De rijst mag absoluut niet in de bouillon verdrinken. Blijf op deze manier al roerend bouillon toevoegen.

Voeg de aspergepuntjes en garnalen toe als je nog ongeveer 2 soeplepels bouillon over hebt. Schep goed om en voeg de resterende bouillon toe.

Schep tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en serveer de risotto direct op voorverwarmde borden met wat extra kaas erover gestrooid.

Kookboek

Het recept 'Risotto met asperges en garnalen van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Tana Ramsay's familiekeuken II van Tana Ramsay

Tana Ramsay's familiekeuken II

Tana Ramsay

Of je nu maar een paar minuten de tijd hebt voor de bereiding van een avondmaaltijd, of dat je de hele middag uittrekt om met de kinderen een taart te bakken... lees verder

© Tirion Uitgevers. Receptfotografie door Deirdre Rooney.

reacties op dit recept

  • Marian Heerlijk recept, de garnalen en asperges smaken fantastisch bij elkaar.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken