Aardappelsalade met olijven en walnoten

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappelen
  • 50 g arbequina olijven, ontpit
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels sherryazijn
  • 100 ml olijfolie
  • ½ eetlepel komijnzaadjes
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 50 g walnoten, grof gehakt

Bereiden

Kook de aardappelen in ruim gezouten water gaar, pel ze en snijd ze grof.

Meng de knoflook met de azijn en olie en verwarm in een steelpan; breng op smaak met zout en peper.

Rooster de komijnzaadjes in een droge, hete koekenpan ca. 1 minuut.

Meng de aardappelen met de lente-ui, de olijven en de walnoten, prak grof en besprenkel met de dressing en de komijnzaadjes.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met olijven en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Arabia

Merijn Tol & Nadia Zerouali

Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verras-sende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillende... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!