Aspergesalade met macadamianoten

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 320 kcal
  • 4 g eiwit
  • 31 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges, in 3 stukken
  • 100 g macadamianoten
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1½ eetlepel frambozenazijn
  • 1 mespunt mosterd
  • 150 g gemengde sla

Bereiden

Kook de stukken asperge in water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Spoel de asperges af en laat ze uitlekken.

Rooster de noten in 1 eetlepel olie lichtbruin. Laat ze uitlekken.

Klop een sausje van de rest van de olie, de azijn, de mosterd, zout en peper en schep de helft door de asperges en de rest over de sla.

Verdeel de sla over vier bordjes. Schik de asperges op de sla en bestrooi de salade met de noten.

Bron

Het recept 'Aspergesalade met macadamianoten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anna Shepulova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Aspergesalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!