aspergesalade recepten

recept
waardering
Aspergesalade

Aspergesalade

Snijd de harde uiteindes van 500 g groene asperges. Snijd het uiteinde van 1 struikje witlof. Snijd de lofblaadjes in de lengte in dunne repen. Halveer 16 radijzen. maak een dressing voor de salade: roer 8 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 2 theelepels vloeibare honing door elkaar. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar (de kooktijd hangt af van de dikte van de asperges). Laat de asperges uitlekken en afkoelen. Schep in het midden van de borden een bergje lofreepjes. Leg hier asperges bovenop. Garneer de borden met radijzen en radijskiemen. Besprenkel de aspergesalade met de dressing.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken