aspergesalade recepten

recept
waardering
Aspergesalade

Aspergesalade

Snijd de harde uiteindes van 500 g groene asperges. Snijd het uiteinde van 1 struikje witlof. Snijd de lofblaadjes in de lengte in dunne repen. Halveer 16 radijzen. maak een dressing voor de salade: roer 8 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 2 theelepels vloeibare honing door elkaar. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar (de kooktijd hangt af van de dikte van de asperges). Laat de asperges uitlekken en afkoelen. Schep in het midden van de borden een bergje lofreepjes. Leg hier asperges bovenop. Garneer de borden met radijzen en radijskiemen. Besprenkel de aspergesalade met de dressing.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken