Eiersalade met groene asperges

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 groene asperges
  • 12 eieren
  • 15 g dille, fijngesneden
  • 15 g dragon, fijngesneden
  • 15 g bieslook, fijngesneden
  • 15 g platte peterselie, fijngesneden
  • 1 bakje tuinkers, alleen het groen
  • 6 middelgrote zure augurken, in kleine stukjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • paar druppels tabasco naar smaak
  • rucola of kropsla
  • brood naar keuze

Bereiden

Laat water aan de kook komen in een ruime steelpan. Kook de asperges (afhankelijk van de dikte) 7 à 8 minuten, schep ze voorzichtig uit het water in een vergiet en spoel ze met wat koud water af.

Gebruik het kookwater van de asperges om je eieren in te koken. Leg de eieren als het water weer kookt voorzichtig in de pan en laat ze 8 minuten koken. Giet de eieren af en laat ze een paar minuten in de pan onder een koud stromend straaltje water staan.

Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak ze fijn. Roer er de kruiden, augurken, mayonaise, tabasco en zout en peper doorheen.

Beleg brood naar keuze met wat rucola of kropsla, en leg daar een royale lepel eiersalade op. Strooi wat tuinkers over de eiersalade en leg daarop de asperges.

Kookboek

Het recept 'Eiersalade met groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete & hartige heerlijkheden

Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks

Voor iedereen die van een bijzonder ontbijt, een verrukkelijke lunch of een originele high tea houdt, biedt dit boek tal van inspirerende recepten. Allemaal gemaakt... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (27 stemmen)

Eiersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • veraZonde om de eieren in het kookwater van de asperges te koken. Dit kookwater kan heel goed gebruikt worden om een saus mee aan te maken, een aspergeconsommé, aspergesoep...

    reageren