okoko receptenreceptsaladekomkommersaladegordon ramsay: gemarineerde komkommersalade

Gordon Ramsay: gemarineerde komkommersalade

Gordon Ramsay: gemarineerde komkommersalade
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 30
    min wachten
  • waardering7.8
    obv 5 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Oosters

Ingrediënten

  • voor de salade
  • 2 middelgrote komkommers, geschild en zonder zaad
  • 1 eetlepel zout
  • 1-2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 100 g taugé
  • voor de dressing
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels water
  • een handvol muntblaadjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 rode peper, in smalle ringetjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • een snuf zout

Bereiden

Snijd de komkommers in schuine pakken en leg ze in een vergiet. Strooi er wat zout en suiker over en laat het vocht er 15 minuten uitlekken. Spoel de plakken af met koud water, leg ze in gedeelten op een theedoek en wring het teveel aan vocht eruit. Let erop dat je de komkommer niet kapot wringt.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop tot de suiker opgelost is.

Leg voor de salade de komkommer, paprika en taugé op een bord en schenk de dressing erover. Schep alles goed door elkaar en laat de salade ca. 10-15 minuten rusten voor het opdienen, zodat de komkommer gemarineerd is.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Opmerking

'Deze populaire Vietnamese salade, Nom dua chot, is pure eenvoud. Ik houd van komkommers omdat ze erg verfrissend en ongelofelijk veelzijdig zijn en omdat ze zo veel aroma absorberen. Door de rijstazijn en de suiker wordt de komkommer zoetzuur en zacht, maar de toevoeging van paprika en taugé geeft de salade weer textuur en een knapperig aspect. Ik heb de salade afgemaakt met een aromatische dressing met gember, knoflook, chilipeper en munt. Deze lichte salade is heerlijk tijdens de warme zomermaanden.' - Gordon Ramsay

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: gemarineerde komkommersalade' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Gordon's great escape Zuidoost-Azië van Gordon Ramsay

Gordon's great escape Zuidoost-Azië

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay gaat op ontdekkingsreis naar het Zuidoosten van Azië en verkent de kleurrijke keukens van Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Ellis Fantastisch recept! Mensen nemen het recept altijd mee als ze het bij mij gegeten hebben. Topper!

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken