Warme venkelsalade met tomaat en amandelen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zachte, extra vierge olijfolie (bijv. uit Ligurië)
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 lekkere tomaten, in plakken
  • 2 venkelknollen, in stevige plakken
  • 50 g amandelen zonder schil

Bereiden

Meng de olie met de azijn, peper en zout en voeg de tomaat toe.

Kook de venkel heel even en rooster de amandelen in wat olie lichtbruin.

Meng de afgegoten venkel met de tomaat, laat even trekken en garneer met de amandelen.

Kookboek

Het recept 'Warme venkelsalade met tomaat en amandelen' is afkomstig uit het kookboek...

Olijf & olie boekbox

Manfred Meeuwig

In dit kookboek vind je 24 makkelijk te bereiden gerechten die olijfolie en olijven tot een ware delicatesse maken. Van groene pesto tot een basisvinaigrette en van... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Venkelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!