Bruschetta met waldorfsalade van gerookte kip

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gehakte walnoten of pecannoten
  • 4 sneetjes stokbrood, ciabatta of zuurdesembrood
  • olijfolie, voor het invetten
  • ½ teentje knoflook
  • 1 kleine gerookte kipfilet (ca. 180 g), in reepjes
  • ½ kleine rode appel, in stukjes van 1 cm
  • ¼ selderijstengel, in stukjes van 1 cm
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 50 g witte druiven zonder pit, gehalveerd
  • 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel wittewijnazijn of citroensap
  • 1 theelepel dijonmosterd

Bereiden

Maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen met 2 theelepels heet water. Dek af en zet tot gebruik apart.

Rooster de walnoten of pecannoten in een droge koekenpan 2-3 minuten op matig vuur, of tot ze lichtbruin zijn. Schud de pan telkens. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Verwarm de grill matig. Bestrijk het brood met olijfolie, wrijf het daarna met knoflook in. Rooster het brood 1-2 minuten aan weerszijden, of tot het lichtbruin is.

Roer de kip, appel, selderij, lente-ui, druiven, peterselie en noten in een kom goed door elkaar. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de dressing toe en schud alles door elkaar. Schep de salade op het geroosterde brood. Serveer direct.

Tips

Maak de appel kort voor gebruik klaar omdat deze anders verkleurt. Dit recept is voor een grote of twee kleine porties. Overgebleven salade kunt u in een afgesloten plastic bakje in de koelkast bewaren en de volgende dag eten. De salade is ook heerlijk als u kort voor het opdienen een in blokjes van 2 cm gesneden, halve avocado toevoegt.

Kookboek

Het recept 'Bruschetta met waldorfsalade van gerookte kip' is afkomstig uit het kookboek...

Single koken

diverse auteurs

Dit boek bevat heerlijke maaltijden voor één persoon. Aan bod komen goede ideeën voor tussendoortjes en lichte maaltijden, maar ook aan complete maaltijden en... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Waldorfsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • NellekeHeerlijk recept, lekker licht, ook met mango ipv druiven is het lekker.

    reageren