Verse zalmsalade

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 150 g verse zalm
  • 50 ml witte wijn
  • 100 g aardappelen
  • 25 g augurk, in fijne blokjes
  • 25 g zilveruitjes
  • 10 g peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g jonge spinazie
  • snippers gerookte zalm, voor de garnering (naar keuze)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Leg de zalm in een braadslee. Besprenkel de vis met de witte wijn en dek af met aluminiumfolie. Bak de zalm in 7-8 minuten gaar in de oven en laat afkoelen.

Kook de aardappelen gaar in water met zout en giet ze af. Stamp ze tot een grove puree.

Voeg de augurken toe aan de aardappelen. Doe de zalm ook bij de aardappelen, samen met de zilveruitjes en peterselie, en maak alles aan met de mayonaise en yoghurt. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Meng de olijfolie door de spinazie en schik de blaadjes rondom de zalmsalade. Garneer het geheel eventueel nog met snippers gerookte zalm.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Verse zalmsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden salade boek

Hans den Engelsen

Een smakelijke maaltijd valt of staat bij een goede salade, en daarnaast kunnen salades ook uitstekend op zich worden geserveerd - zeker wanneer ze zo lekker... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Zalmsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!