Knoflookmayonaise (aioli)

  • 250 ml mayonaise
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Sauzen / dips
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook, in vieren
  • 2 theelepels citroensap
  • 250 ml mayonaise

Bereiden

Stamp de knoflook en 1 theelepel zout in een vijzel tot een smeuïge pasta. Meng de knoflookpasta en de overige ingrediënten in een kleine kom.

Extra benodigd

Vijzel

Bewaren

U kunt de aioli in een pot met schroefdeksel tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Knoflookmayonaise (aioli)' is afkomstig uit het kookboek...

Sauzen & dressings

diverse auteurs

Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Mayonaise recept tips

Reacties op dit recept

  • MiguelAioli is niet Frans die saus is van Catalonie.

    reageren

  • redactie okoko receptenIn de Provençe denken ze daar net even anders over...

    • sjOccitanië en Catalonië liggen niet heel ver uit elkaar...

    reageren