Saffraan-mayonaise

  • 1 schaaltje
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 10 saffraandraadjes
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 4 eidooiers
  • 2 theelepels gladde mosterd
  • 3 theelepels azijn

Bereiden

Verwarm de saffraandraadjes in 50 ml van de zonnebloemolie. Pas op dat de olie niet warmer wordt dan lauwwarm.

Voeg de rest van de koude zonnebloemolie bij de saffraanolie om het geheel af te laten koelen.

Klop de eidooiers, mosterd en azijn los met een garde en breng op smaak met een beetje zout.

Schenk de afgekoelde saffraanolie druppelsgewijs al kloppend bij het mengsel tot het mengsel dik wordt. Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper. Bewaar de mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast.

Tips

Maak deze mayonaise een dag van tevoren zodat de saffraan kleur af kan geven. Roer vlak voor gebruik om de kleur door de mayonaise te mengen. Als de mayonaise schift (niet gebonden is), raak dan niet in paniek! Klop 1 eidooier los en giet daar de geschifte mayonaise voorzichtig al kloppend bij tot je een gladde mayonaise hebt. Proef wel even of de smaak niet wat slap is geworden door de extra eidooier.

Kookboek

Het recept 'Saffraan-mayonaise' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Arabische keuken

Mounir Toob

Aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten laat Mounir Toob in 'Mijn Arabische keuken' met aanstekelijk enthousiasme zien hoe lekker... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Mayonaise recept tips

Reacties op dit recept

  • LeoHet recept is ok. De tip om geschifte mayonaise weer tot rede te brengen is om een beetje water, citroensap of azijn toe te voegen en dan goed met een staafmixer enkele seconden te mengen. Werkt als een zonnetje. (Ik ben werkzaam als kok dus dit is in de praktijk getest.)

    reageren