Aspergesoep

Aspergesoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 28 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Frans

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte, gewassen en in ringen
  • ¼ theelepel geperste knoflook
  • 1 pastinaak of kleine aardappel, geschild en gehakt
  • 1 wortel, geschild en in grote stukken
  • 750 ml kippenbouillon
  • 500 g verse asperges, houtachtige uiteinden verwijderd, stelen gehakt
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ theelepel citroensap
  • snufje versgeraspte nootmuskaat
  • bieslook, gesnipperd

Bereiden

Smelt de boter in een pan en bak de prei en knoflook tot de prei zacht is. Voeg de pastinaak of aardappel, wortel en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 5 minuten pruttelen. Voeg de asperges toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen, of tot de groenten zacht zijn.

Laat de soep iets afkoelen en verwijder dan de wortel. Pureer de soep in porties in een blender en zeef de soep indien nodig (als de asperges bijvoorbeeld wat vezelig zijn).

Roer de yoghurt, het citroensap en de nootmuskaat erdoor en breng de soep dan op smaak met zout en peper. Bestrooi de aspergesoep met het bieslook.

Extra benodigd

Blender

Tip

Verwijder de wortel voor het mengen om de prachtige heldere kleur van de soep te behouden.

Kookboek

Het recept 'Aspergesoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Glutenvrij van Robyn Russell

Glutenvrij

Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag... lees verder

© De Lantaarn.

reacties op dit recept

  • Anne Zonde van je toppen? Arme toppen.
    • shamira Sorry schat wat bedoel je met de toppen? Gr, Shamira.
    • Peter Ik denk dat Anne het zonde vindt om de topjes (kopjes) van de asperges ook te gebruiken in de aspergesoep, althans dat ze het zonde vindt om de kopjes mee te pureren. Dat vind ik zelf ook: ik verwijder de kopjes voor het pureren en voeg ze daarna weer aan de soep toe.
    reageren
  • Wesselien Ik heb de schil en onderkanten van 1 kilo asperges gebruikt en daar een bouillon van getrokken. Dat was mijn basis.
    • Marianne Hé, zo doen wij dat ook. En dat is lekker. En dan 1 asperge voor de stukjes in de soep met wat ham julienne gesneden.
    reageren
  • francine Leuke reactie, Anne! Je hebt gelijk!
    reageren
  • abel Ik doe er dan ook nog wel wat uitgebakken spekjes er door, of een goed doorgebakken ei dat dan lekker krokant is.
    reageren
  • Annie Nou ik vind 1 asperge wel wel weinig voor in de soep te doen!
    Vanmorgen heb ik 500 gram asperges gekookt, en gelijk stukjes gesneden en dan ga ik vanavond de soep afmaken en als die klaar is de stukjes erbij, en als je het lekker vindt wat fijn gesneden ham.
    • Sjaak Ik kook met de asperges de schillen ook mee en vries het kookvocht eventueel in. Heb je later nog wat.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken