Bietensoep van geroosterde bieten met citroen en waterkers

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg grote rode bieten
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 stuk citroenschil, eraf gehaald met de aardappelschiller, en 1 eetlepel citroensap
  • crème fraîche en grof gehakte waterkers of een takje, om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 240 ºC. Haal de boven- en onderkant van de bieten maar schil ze niet. Snijd ze in parten en leg ze in een grote ovenschaal. Giet de olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper. Rooster 40 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Schep ze halverwege de baktijd even om.

Mix de bietjes met een paar tegelijk in de keukenmachine tot vloeibaar met 800 ml water, citroenschil en -sap en flink wat zout en peper. Zeef de soep en verwarm hem opnieuw in een pan. Serveren met een lepel crème fraîche en de waterkers.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Bietensoep van geroosterde bieten met citroen en waterkers' is afkomstig uit het kookboek...

Geweldige groente

Annie Bell

In 'Geweldige groente' vind je meer dan 100 smakelijke recepten met bekende en minder bekende groenten in de hoofdrol: van uitgebreide salades en simpele... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Bietensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!