Gevulde bietensoep

  • 8 personen
  • 120 min
  • waardering 7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 89 kcal
  • 2 g eiwit
  • 6 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 grote rauwe bieten, geschild en in dikke repen
  • 2 grote wortels, geschrapt en in dikke repen
  • 2 stengels bleekselderij, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 grote tomaten, ontveld en in stukken
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1,7 liter groentebouillon
  • 1 takje peterselie, 1 laurierblaadje en 2 hele kruidnagels, samengebonden in een stukje kaasdoek
  • 125 ml zure room

Bereiden

Verhit de boter in een grote pan en voeg de bieten, wortels en bleekselderij toe. Bak 10 minuten zachtjes op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de knoflook, tomaten en ui toe en bak nog 5 minuten.

Schenk de bouillon erbij en voeg zout, peper en het pakketje kruiden en specerijen toe. Dek af en laat 1 uur en 30 minuten sudderen.

Verwijder het kruidenpakketje en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kommen en schep in elk een lepel zure room.

Kookboek

Het recept 'Gevulde bietensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker & licht

diverse auteurs

Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Sunny Forest | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Bietensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!