Wildbouillon met cantharellen

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 6,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 45 kcal
  • 1 g eiwit
  • 3 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ eetlepel boter
  • ¼ gele paprika, in 2 cm lange reepjes
  • 75 g cantharellen
  • 1 theelepel tijm
  • 50 ml medium dry sherry
  • 400 ml wildbouillon
  • citroensap
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Smelt de boter en schep de paprika, de cantharellen en de tijm erdoor. Smoor dit mengsel ca. 3 minuten.

Roer de sherry en de wildbouillon erdoor. Verwarm de wildbouillon en breng hem op smaak met enkele druppels citroensap.

Schep de wildbouillon in twee warme diepe borden en strooi het bieslook erin. Lekker met een kaasstengel.

Bron

Het recept 'Wildbouillon met cantharellen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Cedric Gelissen | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Bouillon recept tips

Reacties op dit recept

  • jacoIk heb de bouillon zelf getrokken van 1 kilo kwartelkarkassen en heb de sherry vervangen door Cognac waarin eerst de gedroogde morrieltjes een uur waren geweekt (geen paprika gebruikt). Bij het opdienen zijn de morieltjes klein gesneden en aan de bouillon toegevoegd alsmede een lepel dikgeslagen (suikervrije)room. Op de room een klein beetje fijngesneden verse peterselie voor de kleur. Erg lekker.

    reageren