okoko receptenreceptsoepbroccolisoepgordon ramsay: broccolisoep

Gordon Ramsay: broccolisoep

Gordon Ramsay: broccolisoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 10
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.0
    obv 58 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 800 ml groentebouillon of water
  • 1 kg broccoli, in roosjes
  • 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
  • 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af en bewaar het kookvocht.

Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur. Schenk de puree in de pan.

Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: broccolisoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Gordon Ramsay maakt het makkelijk van Gordon Ramsay

Gordon Ramsay maakt het makkelijk

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je thuis snel en eenvoudig heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder uren in de keuken te moeten staan. Hij maakt... lees verder

© Tirion Uitgevers.

reacties op dit recept

  • ina Heerlijk soepje, ik adviseer om eerst de stronjes te koken.
  • yvonne Maak ik al een tijdje , vooral voor de kleinkinderen die niet van groente houden. Doe daar dan ook de stronken van de broccoli en b.v. zoete aardappel en stukje knolselderij door.
    Ik maak het soms af met room.
  • angelie Slagroom in plaats van kaasje... HEERLIJK
  • Annick Super en vlug klaar!Amandelschaafsel brengt naar mijn mening geen meerwaarde aan de toch al lekkere soep!
  • m Heerlijk en snel.
  • stephanie Al een paar jaar een grote hit in mijn keuken. Makkelijk te bereiden en superlekker!
  • Annemarie Lekker! Met een klein beetje limoensap is het ook leuk.
  • anna Inderdaad een prima manier om de kinderen groenten te laten eten. Ikzelf vind de geitenkaas erin extra lekker.
  • Joke Ik gebruik in plaats van geitenkaas een blauwader kaas, ook heerlijk en ja, altijd een succes. Ik goot echter nooit de bouillon af en de soep werd dan toch goed gebonden. Deze variant ga ik echter ook proberen, maar dan met mijn blauwe kaas.
  • g Wij houden erg van brocoli, dus helemaal in de soep, en inderdaad, wat room maakt de smaak wat zachter, verder een prima soep.
  • freek Kook je de broccoli IN de bouillon? En als je de bouillon afgiet wordt de soep dan niet veel te dik? Het lijkt me lekker. Ga het proberen als iemand me precies vertelt hoe het moet.
  • Daphne Freek: gewoon proberen! ;-)
  • Manon Fantastische soep, makkelijk en snel, maar oogt ontzettend chic als je hem opdient met de geitenkaas, amandelen en een beetje olijfolie.
  • Gerda Bijzonder lekkere soep moet je zeker een keer gemaakt hebben en je bent verkocht!
  • francine Dit is echt de lekkerste, fluweligste en meest pure broccolisoep ooit. In het originele recept wordt er geen groentebouillon gebruikt. Ik raad je aan, Freek, om het filmpje op YouTube: Gordon Ramsay Broccoli Soup Recipe van 7 augustus 2012 te bekijken. Veel succes!

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken