Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 700 g champignons, in plakjes
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 900 ml groentebouillon
  • tijm
  • 50 g bloem
  • 100 ml room
  • sap van 1 citroen

Bereiden

Stoof de ui glazig in 1 eet1epel boter en voeg de knoflook toe.

Voeg 500 g champignons en het eekhoorntjesbrood toe, giet de groentebouillon erover, kruid met een mespuntje tijm en laat de soep 10 minuten koken.

Mix de soep met een staafmixer.

Bak de rest van de champignons in 1 eetlepel boter.

Vermeng de rest van de boter met de bloem en laat dit mengsel smelten in de soep zodat ze dikker wordt.

Voeg de room en de gebakken champignons toe. Breng de soep op smaak met wat citroensap, peper en zout.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood' is afkomstig uit het kookboek...

Soep in 30 minuten

Anna Decock

Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Champignonsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!