Linzensoep uit Napels

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g linzen
  • 2 teentjes knoflook, grof geplet
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 2 mooie gepelde tomaten, in grove stukken
  • platte peterselie, grof gehakt

Bereiden

Kook de linzen in gezouten water tot ze zacht zijn.

Laat de knoflookteentjes in een andere pan eventjes aanfruiten in olie - ze mogen niet bruin worden.

Voeg de gepelde tomaten toe. Doe er de linzen bij, samen met een gedeelte van het kookvocht. Laat alles gedurende 20 minuten verder sudderen.

Voeg eventueel nog wat warm water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de platte peterselie en serveer de hete soep meteen.

Kookboek

Het recept 'Linzensoep uit Napels' is afkomstig uit het kookboek...

Napels proeven

Philippe Bidaine

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Linzensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!