Pastinaaksoep met ham

  • 6 personen
  • 55 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 koffielepels olie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 500 g pastinaak, geschild en grof gesneden
  • 1 appel uit de oven, geschild, zonder klokhuis en grof gesneden
  • 1½ liter groentebouillon
  • 150 ml magere melk
  • 100 g magere gekookte ham, fijngesneden

Bereiden

Doe de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Voeg eventueel wat water toe als de ui aan de pan gaat kleven.

Voeg de pastinaak en de appel toe en vervolgens ook de bouillon. Breng aan de kook en laat afgedekt 45 minuten pruttelen.

Pureer de soep.

Voeg de melk en de ham toe en verhit op een laag vuur. Kruid met peper en zout. Dien op in warme kommetjes.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Variatietip

Je kunt ook een aardappel toevoegen om de uitgesproken smaak van de pastinaak wat te verzachten.

Kookboek

Het recept 'Pastinaaksoep met ham' is afkomstig uit het kookboek...

Soep simpel

diverse auteurs

Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Pastinaaksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • EliseWat is een appel uit de oven? Staat verder niets bij.

    • WimBedoeld wordt een appel die eerst 30 minuten op ca. 180°C in de oven is gegaard.

    • Gerard Lekker. maar die appel uit de oven is een beetje overbodig. Ik gebruik gewoon een 'verse' appel. Die is na het koken heus zacht genoeg. Met een beetje snelheid verkleurt-ie ook niet.

    reageren