Pastinaaksoep recepten

Zie ook

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Smoor in een soeppan een gesnipperd uitje en 500 g geschilde en in blokjes gesneden pastinaak met wat olijfolie en voeg 1-2 theelepels kurkuma, 1 liter kokend water, 2-3 theelepels zout en wat versgemalen zwarte peper toe. Kook dit alles in 10 tot 15 minuten zachtjes gaar en pureer het vervolgens met de staafmixer tot een mooi gladde en gebonden soep. Meng intussen in de keukenmachine 25 g gehakte hazelnoten met 25 g rucola, een teentje knoflook, 25 g geraspte oude kaas en ca. 100 ml geurige olijfolie tot een smeuïge rucolapesto. Serveer de pastinaaksoep in diepe borden en schep wat pesto in het midden en roer dit met een lepeltje uit tot een mooie swirl.

[ Beeld: Magdanatka | Shutterstock.com ]