Pittige pindasoep

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 220 kcal
  • 10 g eiwit
  • 18 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 50 g alfalfa
  • ½ bakje tuinkers

Bereiden

Breng in een pan 450 ml water met het bouillontablet aan de kook. Roer de pindakaas, sojasaus en sambal door de bouillon en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost en een gladde soep ontstaat.

Verdeel de alfalfa over twee soepkommen en schep de pindabouillon erin. Knip de tuinkersblaadjes uit het bedje en strooi ze over de soep. Lekker met kroepoek.

Bron

Het recept 'Pittige pindasoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Foodio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Pindasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • GerrietLekkere pindasoep maar ik heb er meer sambal in gedaan en een rode peper. En zelfs koud was de soep nog lekker.

    reageren