Pittige pindasoep met kip

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 g kipfilet, in reepjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kippenbouillonblokje
  • ¼ pot pindakaas (van 175 g)
  • 1 groene peper
  • 1 eetlepel fijngesneden bladselderij

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en bak de kipreepjes in 3 minuten random bruin. Voeg de sjalotsnippers en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en voeg 500 ml kokend water toe. Breng alles aan de kook. Laat de soep 3 minuten zachtjes doorkoken.

Roer de pindakaas los met 2 eetlepels bouillon en roer het mengsel door de soep. Voeg het hele pepertje toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Neem het pepertje uit de soep. Schep de soep in twee kommen en strooi de selderij erover.

Kookboek

Het recept 'Pittige pindasoep met kip' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Voor 2

diverse auteurs

'Kook ook - Voor 2': lekkere, makkelijke recep-ten voor als je met z'n tweeën aan tafel zit. Met je partner, je moeder, met je vriendin waarmee je wilt bijkletsen, met... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Pindasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!