Pompoensoep met gember

Pompoensoep met gember
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.0
    obv 29 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • het wit van 2 preien, fijngesneden
  • 1,3 kg pompoen, in grove stukken
  • 1 liter melk
  • stukje gemberwortel van 2 cm, grof geraspt
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en prei al omscheppend 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak hem 3 minuten mee. Schenk de melk erbij, voeg peper en zout toe en kook het geheel 30 minuten afgedekt op laag vuur.

Pureer de gare pompoen met de geraspte gember, crème fraîche en een groot deel van de melk in de keukenmachine. Voeg zo veel melk toe dat de soep de gewenste dikte krijgt. Serveer hem goed warm.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Keukenmachine

Variatietips

Verrijk de pompoensoep door er stukjes kastanje aan toe te voegen die je eerst in een klontje gezouten boter hebt gebakken. Kastanjes zijn in blik verkrijgbaar bij speciaalzaken, en in het seizoen vers bij de betere groenteboer. Vervang de verse gember eventueel door gemberpoeder.

Kookboek

Het recept 'Pompoensoep met gember' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Soepen & gazpacho's van Aude de Galard & Leslie Gogois

Soepen & gazpacho's

Aude de Galard & Leslie Gogois

Ontdek hoe lekker soepen en gazpacho's kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder

© Inmerc.

reacties op dit recept

  • sandra ik vond het een beetje vaag dat je de melk er in het begin al bij moet doen, en later nog een keer.. ik heb de ene helft eerst gedaan en de rest apart verwarmd en later toegevoegd. Ik had nog nooit pompoen gehad, maar vond het heel lekker.
  • Joan Geen lekkere soep. Het was te romig waardoor de pompoen smaak verviel. Flauw was het ook en te weinig gember. Zelf op smaak gebracht met kippenbouillon en extra gember.
  • henny Ik ben ook geen fan van pompoensoep. Te flauw.
  • martje Ik maak wel vaker pompoensoep en normaal kan deze best flauw zijn maar een rood pepertje zonder zaad en een teentje knoflook doet wonderen, wat je ook kunt doen is de melk vervangen voor bouillon. Succes. Martje
  • THEO Om de pompoensoep smaakvol te maken doe er een pastinaak bij dit is een vergeten groente, heel lekker. Theo
  • carla Zou dit zelf nooit met melk alleen maken, misschien 50/50. Bij voorkeur met glas wijn en de rest bouillon. Zoals al gezegd: lekker rood pepertje erbij, of gedroogde pepervlokjes. Pompoensoep moet je m.i. niet te zoet eten, en dat doet de melk wel: het zoetig maken.
  • corrie Lekkerder met een teentje knoflook en groentebouillon(tablet), kopje water dus minder melk + snufje nootmuskaat. Ik kreeg alleen maar lovende reacties!

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken