Romige venkelsoep met Pastis

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 500 g venkel
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels Pastis of Pernod

Bereiden

Halveer de venkel, houd het groen apart en snijd de knollen in reepjes.

Fruit de sjalot glazig in de olie. Voeg de knoflook en venkelreepjes toe en roerbak 2 minuten mee.

Schenk de helft van de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de venkel zacht is. Pureer de venkel met een staafmixer of in een keukenmachine.

Roer de room, Pernod en de rest van de bouillon erdoor en warm nog even door.

Schep de soep in kommen en maal er zwarte peper boven. Garneer met fijngeknipt venkelgroen. Lekker met geroosterd stokbrood met tapenade van groene olijven.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Romige venkelsoep met Pastis' is afkomstig uit het kookboek...

Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek

diverse auteurs

In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Venkelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • BetsyHet lijkt me heerlijk, dit ga ik serveren met de kerst.

    reageren

  • Marie-HuberteIk heb gisteren deze venkelsoep gemaakt. Ze was heel lekker. Maar de tijden die aangegeven worden zijn volledig misleidend. Eerst en vooral de venkelknol schoonmaken vraagt behoorlijk wat tijd. Vervolgens hem in stukken snijden, dan nog de ui en de aardappel schillen. Alles bij elkaar heb je minimaal een half uur aan voorbereiding nodig. Het gaar koken van de venkel vraagt ook minimaal 45 minuten tot één uur. De tijden mogen dus aangepast worden aan de realiteit. Maar ze was heerlijk.

    • KeesDe aangegeven bereidingstijd is misschien iets aan de korte kant, maar één ding is zeker: je hoeft geen aardappel te schillen om deze venkelsoep te maken...

    reageren

  • KittyVenkel heeft echt geen 45 minuten nodig om gaar te worden, 20 minuten is echt voldoende!

    reageren

  • CarlaMooi soepje. Lekkere combinatie ook, de pastis, room en kippenbouillon. At er wat stokbroodjes onder de grill bij die ik met knoflook en olie had ingesmeerd.

    reageren

  • MoniqueHet lijkt me erg lekker maar ik heb geen anijslikeur in huis. Kan ik in plaats hiervan een paar steranijs toevoegen aan de soep?

    reageren