Venkelsoep met gerookte zalm

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 kleine venkelknollen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 g kleine aardappelen, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 120 g gerookte zalm, in reepjes
  • 4 eetlepels room

Bereiden

Maak de venkelknollen schoon en snijd in stukjes. Houd het venkelgroen apart.

Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjalotjes 1 minuut stoven. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en laat 3 minuten stoven.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.

Mix de soep glad. Voeg de room toe. Werk af met de gerookte zalm en eventueel het venkelgroen.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Venkelsoep met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Vis in 30 minuten

diverse auteurs

Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten bovendien kunnen ze... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Venkelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!