Canarische waterkerssoep van Onno Kleyn (maaltijdsoep)

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g waterkers
  • 100 g mager spek
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 maïskolven, in plakken van 2 cm
  • halfliterblik witte bonen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snuf pimentón
  • scheutje olijfolie

Bereiden

Was de waterkers goed en verwijder verlepte blaadjes en stugge steeltjes.

Neem een soeppan, doe er het spek, de aardappelen en de maïs in, plus 1½ liter water. Breng aan de kook en schuim af. Doe de waterkers erbij en laat zachtjes 30 minuten koken met het deksel op de pan.

Voeg de bonen, kruiden en olie toe en kook nog 5 minuten. Draai dan het vuur uit en laat een kwartier staan voor het serveren.

Kookboek

Het recept 'Canarische waterkerssoep van Onno Kleyn (maaltijdsoep)' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Spanje

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. Plus genieten van al het heerlijke dat Spanje biedt, zoals gazpacho, paella, tapas en ensaladas... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Waterkerssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!