Wortelsoep met amandelen

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 345 kcal
  • 17 g eiwit
  • 24 g vet
  • 15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 200 g bospeen of winterwortel, in kleine stukjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 350 ml melk
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 100 g volvette smeerkaas
  • 2 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de olie in een pan en fruit de wortel en sjalot al omscheppend even aan. Strooi het chilipoeder erover. Voeg de melk en het kruidenbouillontablet toe en kook de wortel in ca. 5 minuten gaar.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de smeerkaas toe en laat deze al roerende smelten. Schep de wortelsoep in twee diepe borden en strooi de amandelen en de peterselie erover.

Extra benodigd

Staafmixer

Bron

Het recept 'Wortelsoep met amandelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yulia Davidovich | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Wortelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!