Baby-ananas met kokosroom

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 225 kcal
  • 2 g eiwit
  • 13 g vet
  • 23 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel witte rum
  • 25 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels kokos, geraspt
  • 2 baby-ananasjes

Bereiden

Week de gelatine in ruim koud water. Breng de kokosmelk met de rum en de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Laat het mengsel afkoelen totdat het dik vloeibaar is.

Klop de slagroom stijf en spatel hem door het kokosmengsel. Doe het mengsel over in een spuitzak met grove kartelmond.

Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan lichtbruin.

Halveer de ananasjes, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes, bedruppel de ananasblokjes met de rum.

Verdeel de ananasblokjes over de ananashelft. Spuit er een grote toef kokosroom op en strooi er wat kokos over.

Extra benodigd

Spuitzak

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Bron

Het recept 'Baby-ananas met kokosroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sebastian Loewer | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Ananas toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!