Gegrilde ananas gemarineerd in rooibosthee

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g (Luikse) stroop
  • 1 kop rooibosthee
  • 100 g boter
  • 2 babyananassen, in schijven van 1 cm dik
  • voor het kaasmengsel
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 4 Amarettokoekjes

Voorbereiden

Warm de Luikse stroop op. Blus met rooibosthee. Voeg de boter toe en laat smelten. Laat vervolgens afkoelen.

Marineer de ananasschijven gedurende een paar uur in het stroopmengsel.

Bereiden

Gril de ananas gedurende 5 minuten op een matig hete grill.

Meng de ricotta met de mascarpone, de suiker en de verkruimelde koekjes.

Serveer de ananas met een lepel van het kaasmengsel.

Extra benodigd

Barbecue

Kookboek

Het recept 'Gegrilde ananas gemarineerd in rooibosthee' is afkomstig uit het kookboek...

Basic BBQ

Peter de Clercq

Hoe maak je een perfect barbecuevuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk magisch kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je echte barbecuesaus... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Ananas toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!