Panna cotta vanille en koffie

  • 30 lepels
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Amuse
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • ½ vanillestokje
  • de geraspte schil van ½ onbespoten citroen
  • 1 afgestreken eetlepel vanillepoeder
  • 2 theelepels instantkoffiepoeder
  • vloeibare karamel
  • 5 fijngehakte cacaobonen (in plaats daarvan kan je fijngehakte chocolade gebruiken)

Bereiden

Verwarm in een pan de slagroom met het vanillestokje en geraspte citroenschil. Voeg het vanillepoeder toe en draai het vuur uit zodra de room gaat borrelen.

Verdeel het roommengsel in tweeën. Los voor de koffie panna cotta het koffiepoeder op in een beetje kokend water. Meng dan met de helft van de room.

Giet de beide roommengsels in de vakjes van ijsblokjesbakken. Laat ze afkoelen en zet ze daarna minstens 2 uur in de koelkast.

Schep de panna cotta op de lepels. Giet een sliertje vloeibare karamel over de vanille panna cotta. Strooi over de koffie panna cotta wat geschaafde cacaoboon.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta vanille en koffie' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse Italiano

Laura Zavan

Een boek vol recepten voor heerlijke buffetten of verrassende Italiaanse hapjes met smake-lijke mozzarella, basilicum, paprika, aubergine, gezouten kappertjes... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Panna cotta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!