okoko receptenrecepttoetjespanna cottapanna cotta met vijgen en port

Panna cotta met vijgen en port

Panna cotta met vijgen en port
  • 4
    personen
  • 10
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 9 waarderingen
  • Nagerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde vijgen
  • 150 ml ruby port
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

Voorbereiden

Breng de vijgen met de port aan de kook en laat een nacht wellen.

Bereiden

Bekleed 4 vormpjes met plasticfolie. Snijd de vijgen open en druk de kant met de zaadjes tegen de wand van het vormpje aan.

Snijd het vanillestokje open, en schraap de zaadjes eruit. Doe die bij de room en breng aan de kook. Doe de suiker erbij en roer goed. Schenk een paar eetlepels warme room bij de eidooiers en schenk terug in de pan. Laat al roerend op een laag vuur binden.

Neem de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat 15 minuten afkoelen en schenk in vormpjes. Laat vervolgens 3 uur in de koelkast opstijven en stort op bordjes. Schenk er wat van de port omheen.

Extra benodigd

4 kopjes of puddingvormpjes, plasticfolie

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarisch versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met vijgen en port' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Vinazza van Diane Lensink

Vinazza

Diane Lensink

Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Sandra Super recept.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken