okoko receptenrecepttoetjespanna cottapanna cotta met vijgen en port

Panna cotta met vijgen en port

Panna cotta met vijgen en port
  • 4
    personen
  • 10
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 9 waarderingen
  • Nagerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde vijgen
  • 150 ml ruby port
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

Voorbereiden

Breng de vijgen met de port aan de kook en laat een nacht wellen.

Bereiden

Bekleed 4 vormpjes met plasticfolie. Snijd de vijgen open en druk de kant met de zaadjes tegen de wand van het vormpje aan.

Snijd het vanillestokje open, en schraap de zaadjes eruit. Doe die bij de room en breng aan de kook. Doe de suiker erbij en roer goed. Schenk een paar eetlepels warme room bij de eidooiers en schenk terug in de pan. Laat al roerend op een laag vuur binden.

Neem de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat 15 minuten afkoelen en schenk in vormpjes. Laat vervolgens 3 uur in de koelkast opstijven en stort op bordjes. Schenk er wat van de port omheen.

Extra benodigd

4 kopjes of puddingvormpjes, plasticfolie

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarisch versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met vijgen en port' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Vinazza van Diane Lensink

Vinazza

Diane Lensink

Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Sandra Super recept.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken