Rijstpudding met abrikozen

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 305 kcal

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 25 g custardpoeder
  • ¼ blik abrikozen op sap
  • 100 g dessertrijst
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagelen
  • 65 g suiker
  • stijfgeklopte slagroom
  • toefjes munt

Bereiden

Roer met wat melk een papje van het custardpoeder.

Breng het abrikozensap met de rest van de melk, de rijst, het kaneelstokje en de kruidnagelen aan de kook. Laat de rijst 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Roer het custardpapje en de suiker door de rijst en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Verwijder de kruiden. Snijd ¾ deel van de abrikozen in blokjes en meng ze door de rijst. Schep de rijst in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat de pudding in de koelkast opstijven.

Stort de pudding op een schaal. Garneer met toefles slagroom, de rest van de abrikozen en toefjes munt.

Variatietip

Ook lekker met pruimen in plaats van abrikozen.

Bron

Het recept 'Rijstpudding met abrikozen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Tacar | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Rijstpudding recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!