Verse vijgen gekookt in saffraanhoning

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 kleine verse vijgen, rijp maar stevig
  • 1 klein plukje saffraandraadjes
  • 20 g boter
  • 3 eetlepels honing
  • 1 mespuntje saffraanpoeder

Bereiden

Was de vijgen. Leg de saffraandraadjes in een bodempje warm water. Smelt de boter in een pannetje, schenk de honing erbij en voeg het mespuntje saffraanpoeder toe. Zet de vijgen dicht tegen elkaar aan in de pan. Giet de siroop eroverheen zodat ze mooi gaan glanzen. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken. Voeg de saffraandraadjes toe. De vijgen moeten stevig blijven. Dien ze lauw op.

Kookboek

Het recept 'Verse vijgen gekookt in saffraanhoning' is afkomstig uit het kookboek...

Baklava

Marie Chemorin

Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Vijgen toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!