Verse vijgen met walnoten en kaas

Verse vijgen met walnoten en kaas
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.6
    obv 7 waarderingen
  • Nagerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 200 g verse vijgen (ca. 8 stuks)
  • sap en geraspte schil van ½ sinaasappel
  • 180 g suiker
  • 40 g walnoten, gehakt
  • ca. 200 g goede kaas

Bereiden

Was de vijgen en snijd de steeltjes en de kroontjes eraf. Snijd de vijgen in kleine stukjes en doe ze in een pannetje. Doe de sinaasappelschil en het -sap erbij, net als de suiker. Kook dit 10 minuten en zet het dan weg om af te koelen.

Leg op vier bordjes een stukje kaas plus een lepel van het vijgenmengsel en strooi de gehakte walnoten erover.

Opmerking

Zoete, verse vijgen, knapperige walnoten en goede kaas zijn een winnende combinatie. Het kan met pecorino of brie en alles daartussenin, dus neem gewoon wat je het lekkerst vindt.

Kookboek

Het recept 'Verse vijgen met walnoten en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Tutti frutti van Klas Lindstrad & Tomas Lestrup

Tutti frutti

'Tutti frutti' is een kleurrijk boek over bekende en onbekende soorten fruit. Het staat vol eenvoudige en lekkere recepten, maar het bevat ook allerlei feiten en... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken