okoko receptenrecepttortilla's & wrapsloempiavegetarische loempia's met twee dipsausjes

Vegetarische loempia's met twee dipsausjes

Vegetarische loempia's met twee dipsausjes
  • 20
    stuks
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.0
    obv 3 waarderingen
  • Hapje
  • Vegetarisch
  • Oosters

Ingrediënten

  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 30 g rijstnoedels
  • ½ komkommer
  • 20 velletjes rijstpapier
  • 2 lente-uitjes, in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • voor de dipsausjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel honing

Bereiden

Breng water aan de kook. Doe de wortel samen met de in stukjes gebroken noedels in het water en laat ongeveer 2 minuten garen. Giet af en spoel onder ijskoud water.

Snijd de komkommer overlangs in tweeën en verwijder de pitjes met een lepeltje. Snijd in heel fijne reepjes.

Week het rijstpapier in een beetje water. Leg telkens een vel op het werkblad en vul dit met noedels, wortel, komkommer, lente-uitjes en paprika. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.

Rooster de pinda's in een droge pan met antiaanbaklaag en hak ze grof. Meng ze met de sojasaus.

Meng de olie met de rodewijnazijn en de honing.

Serveer de loempia's met de dipsausjes.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Kookboek

Het recept 'Vegetarische loempia's met twee dipsausjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Hapjes om van te genieten van diverse auteurs

Hapjes om van te genieten

diverse auteurs

Feestjes, cocktailparty's en recepties zijn de ideale gelegenheden om je te ontspannen en gezellig bij te praten met vrienden, collega's of familie. En bij een feestje... lees verder

© Lannoo.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken