Verse loempia's

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 rijstvellen, geweekt in water zodat ze zacht zijn
  • 1 babykomkommer
  • 1 kleine wortel
  • ½ avocado
  • 2 eetlepels yofoe (tofoeyoghurt)
  • 1 theelepel misopasta
  • ½ theelepel wasabipasta
  • 100 g gekookte grote garnalen
  • 4 mooie slablaadjes

Bereiden

Dep de rijstvellen droog en leg ze tussen lagen vochtig keukenpapier terwijl je de groente bereidt.

Snijd de komkommer in de lengte door, snijd de helften nogmaals in de lengte door en verwijder het zachte zaadgedeelte. Schil de wortel en snijd deze in 4 repen (niet dikker dan een potlood). Snijd ook de avocado in 4 repen. Meng de yofoe door de miso- en wasabipasta.

Leg een rijstvel op een schone snijplank. Leg daarop de sla, komkommer, avocado en garnalen. Schep de yofoemix over de groente en rol het vel op. Herhaal dit proces tot je 4 loempia's hebt. Snijd elke loempia schuin door. Lekker voor in de lunchtrommel.

Kookboek

Het recept 'Verse loempia's' is afkomstig uit het kookboek...

Eten met stokjes

Kimiko Barber

'Eten met stokjes' bevat één basisregel: eet gezonde, uitgebalanceerde gerechten met stokjes. Zo neem je kleinere hapjes, waardoor je vanzelf minder eet. En je... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Loempia recept tips

Reacties op dit recept

  • mirvatUniek recept.

    reageren