Tortilla's met rode bonen en rijst

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olie in een verstuiver (1 eetlepel)
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 blik (400 g) rode bonen (kidneybonen)
  • 600 g bruine rijst (of zilvervliesrijst), gekookt
  • 1 blik (400 g) tomaten in blokjes
  • 4 tortilla's
  • 120 g light gruyère, geraspt
  • 1 eetlepel verse koriander, gesnipperd

Bereiden

Verstuif wat olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons tot ze gaar zijn.

Laat de bonen goed uitlekken en doe ze met de rijst en de tomatenblokjes bij de champignons. Kruid met een snufje zout en flink wat peper en laat 4 minuten stoven.

Verwarm de tortilla's in een droge pan met antiaanbaklaag. Verdeel het rijstmengsel over de tortilla's en strooi er de kaas en koriander over. Serveer goed warm.

Kookboek

Het recept 'Tortilla's met rode bonen en rijst' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond koken in een handomdraai

diverse auteurs

Gezond koken kun je leren. Het is zelfs niet zo moeilijk. Bovendien kost het niet meer tijd en hoeft het zelfs helemaal niet duurder te zijn. In dit kookboek tonen we... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tortilla recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnaBest saai recept, sorry! Maar toen ik er gehakt bij had gedaan, was die veel lekkerder!

    reageren