Gestoomde kabeljauw met muntsalsa

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

bevat per portie

  • 150 kcal
  • 29 g eiwit
  • 2 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 4 kabeljauwfilets van 150 g
  • 1 dikke winterwortel

Bereiden

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in lange repen en dan in kleine blokjes. Pers 1½ limoen uit. Schep in een schaaltje de komkommer met de munt en 2-3 eetlepels limoensap door elkaar. Maal er royaal peper boven en voeg komijn en zout naar smaak toe.

Wrijf de visfilet in met zout en peper en knijp er ½ limoen boven uit. Laat dit even intrekken. Schil de wortel met een dunschiller en schaaf er dan met de kaasschaaf 8 dunne, lange plakken af. Wikkel elk stuk vis stevig in 2 plakken wortel en leg ze naast elkaar in het stoommandje. Hang het stoommandje boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de kabeljauw afgedekt in 6-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets, net aan gaar.

Leg de gestoomde kabeljauw op borden en schep de muntsalsa erover. Lekker met een salade van warme sugarsnaps. Meng beetgare sugarsnaps met fijne ringetjes bosui en eventueel wat zeekraal. Sprenkel er een dressing van witte wijnazijn met olijfolie over.

Extra benodigd

Stoommandje

Vervangende vis

Pangasius, tilapia, leng, schelvis.

Kookboek

Het recept 'Gestoomde kabeljauw met muntsalsa' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!